Om oss

Om Svenska Bussglas

Svenska Bussglas har sitt ursprung i Arjeplog i norra Sverige där Per Markström 1999 startade verksamheten. Idag har företaget sitt huvudkontor i hjärtat av Motala och dess verksamhet har framgångsrikt utvecklats till att bli en ledande glasinstallatör till tung trafik i landet. År 2019 förvärvades Svenska Bussglas av koncernen Cary Group, vars fokus är hållbara lösningar för reparation och byte av fordonsglas samt med ett kompletterande erbjudande för reparation av plåt-och lackskador. År 2022, efter drygt ett år av reparation och byte för den norska marknaden, beslutades att ta steget fullt ut in i Norge – följt av Danmark året därpå. Idag finns Svenska Bussglas, genom sina helägda dotterbolag Cary Bussglass och Dansk Busglas representerade på den svenska, norska och danska marknaden.

Signifikant för Svenska Bussglas är dess flexibilitet och tillgänglighet dygnets alla timmar, årets alla dagar. Under ett år byter Svenska Bussglas ca 12.500 glas och utför ca 7.500 uppdrag av annan karaktär, till exempel filmning, polering, stenskottslagning och renovering. Siffrorna är hänförliga till år 2022.

Vi utför arbete på alla typer av tunga fordon, allt från bussar, spårvagnar, lastbilar, tunnelbana, tåg och jordbruks- och entreprenadmaskiner. Tack vare vår specialistkompetens, förstklassig service och hög tillgänglighet väljer kunderna att komma till oss.

Om Cary Group

Cary Group är en europeisk marknadsledare inom hållbara lösningar för reparation och byte av fordonsglas, med ett kompletterande erbjudande för reparation av plåt- och lackskador. Genom god tillgänglighet, högkvalitativa produkter och smarta lösningar hjälper vi våra kunder att göra enkla och hållbara val. Vi kallar det Smarter solutions for sustainable car care.

På Cary Group bryr vi oss om bilar, människor och planeten. Vi har de senaste 70 åren haft ambitionen att växa med familjeföretag som delar samma vision. Tillsammans med dem bildar vi Cary Group. Vi erbjuder bilvårdstjänster som förlänger fordonens livslängd och bibehåller deras säkerhetsfunktioner, och vi strävar alltid efter att reparera i stället för att byta ut. Med lägligt placerade verkstäder, högkvalitativa produkter och smarta lösningar hjälper vi våra kunder att göra enkla och hållbara val.

Vår internationella koncern har lokal närvaro i Belgien, Danmark, Luxemburg, Norge, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland, Portugal och Österrike.