Nyheter

Cary Group utser Patrik Andersson till styrelseordförande

maj 2023

Cary Group, ett europeiskt ledande bolag för reparation och byte av fordonsglas, har utsett Patrik Andersson till ny styrelseordförande. Som tidigare VD och koncernchef för Loomis AB kommer Patrik kunna nyttja sin långa erfarenhet från en serviceinriktad verksamhet i ett bolag som genomgått en internationell expansion och därmed stödja Cary Groups fortsatta tillväxt och expansionsresa.

”Jag är glad över att bli utsedd till styrelseordförande för Cary Group. Jag hoppas kunna bidra genom min erfarenhet från att bygga ledande internationella företag när Cary Group nu fortsätter sin framgångsrika resa för att bli en ledande leverantör inom reparation och byte av bilglas i Europa. Jag har stor respekt för bolaget och hur det bidrar till att bygga ett säkert och mobilt samhälle, både idag och i framtiden. Bolagets förtroende för verkstadschefen, fokus på kundresan och på ett digitalt och hållbart erbjudande spelar en viktig roll framöver. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningsgruppen i nästa fas av bolaget”, säger Patrik Andersson, styrelseordförande i Cary Group.

Patrik Andersson var fram till maj 2022 VD och koncernchef för Loomis AB, ledande inom den globala kontant-, betalnings- och värdehanteringsbranschen, med en omsättning på över 25 miljarder SEK. Bolaget har verksamhet i 23 länder, sysselsätter 25 000 anställda och är noterat på Stockholmsbörsen. Han började på företaget som VD och koncernchef 2016 och har varit avgörande för bolagets internationalisering. Han har även tidigare varit VD för Orkla Foods Sverige och VD och koncernchef för Rieber&Søn, Food Products. Han sitter för närvarande i styrelsen för Midsona, Sesol, Ecolean och AAK.

”Patrik är en mycket erfaren ledare med en utmärkt meritlista från service- och konsumentinriktade verksamheter. Han tillför en unik uppsättning av erfarenheter och kunskaper som kommer att hjälpa Cary Group att skala och växa. Styrelsen är väldigt glada över att tillföra denna ytterligare kompetens till bolaget och därmed kunna bygga vidare på Cary Groups påbörjade expansion”, säger Gustaf Martin-Löf, styrelseordförande i Cary Group och Partner på CVC Capital Partners.

”Vi är glada att kunna välkomna Patrik som styrelseordförande till Cary Group. Patrik blir med sin breda erfarenhet en bra kombination till både Cary Groups VD Anders Jensen samt resten av bolagets ledningsgrupp. Detta kommer möjliggöra för Cary Group att bygga vidare på sin strategi att vara ett av de ledande europeiska bolagen inom branschen för reparation- och byte av fordonsglas ”, kommenterar Joakim Andreasson, styrelseledamot i Cary Group och Managing Director, Nordic Capital Advisors.

Patrik tillträder sin tjänst som ordförande för Cary Group den 29 maj. I samband med skiftet av ordförande är Gustaf Martin-Löf utsedd till styrelsemedlem.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Helene Gustafsson, Head of Corporate Communication, Cary Group
Tel: +46 70 868 40 50
Email: Helene.gustafsson@carygroup.com

Om Cary Group
Cary Group är specialister på hållbara lösningar för reparation och byte av fordonsglas med ett kompletterande erbjudande för reparation av bilskador. Genom god tillgänglighet, högkvalitativa produkter och smarta lösningar hjälper vi våra kunder att göra enkla och hållbara val. Vi kallar det Smarter solutions for sustainable car care. För mer information, besök www.carygroup.com.

Cary Group utser Patrik Andersson till styrelseordförande

Tillbaka till nyheter