Nyheter

Cary Group förvärvar Elkjærgruppen

juni 2024

Cary Group har förvärvat 80 procent av Elkjærgruppen, service- och bilskadekedja med totalt 6 verkstäder belägna på Själland, Danmark. Elkjærgruppen grundades 1955 av John och Peter Elkjær, som Elkjærs Autolakering, och har varit i familjens ägo sedan dess. Under 2011 expanderade verksamheten från enbart karossmåleri till fullservicekarosseri och färgverkstad. Elkjærgruppen har ett starkt rykte bland försäkringsbolag och en hög kundnöjdhet. Cary Group äger redan Crashpoint i Danmark, verksamt inom skadereparation.

"Jag och mina kollegor är glada att fortsätta vår resa tillsammans med teamet på Cary Group. Med en ambitiös ägare som Cary Group innebär det nya möjligheter som våra kunder kommer att få ta del av genom bland annat ökad digitalisering, nya verkstäder och fokus på hållbarhet Jag ser fram emot att fortsätta vara en del av Elkjærgruppens ledning och som medinvesterare tillsammans med Carsten Elkjær och Kenneth Pedersen Elkjær”, säger Michael Elkjær, VD Elkjærgruppen.

"Jag ser fram emot att börja arbeta tillsammans med Michael och teamet på Elkjærgruppen. Med Cary Groups förvärv av Elkjærgruppen betyder det att den danska kollisionsverksamheten nu inte bara verkar på Jylland utan i hela Danmark. Vi ser stor potential i att skapa ett starkt erbjudande med de kombinerade verksamheterna, säger Claus Nielsen, VD på Crashpoint.

”Vi är mycket glada över att välkomna Elkjærgruppen till Cary Group-familjen. Med förvärvet har vi nu en stark nationell täckning inom bilkollision i hela Danmark. Elkjærgruppen kommer att fungera som ett bra tillskott till vårt befintliga företag inom karossreparation och kollision, Crashpoint, som har verkstäder belägna på Jylland. Elkjærgruppen är, liksom många av de företag som ansluter sig till vår koncern, familjeägt med en entreprenörsanda. Det är ett välskött företag med en gedigen ekonomisk historia. Vi har följt företaget och under lång tid och är mycket glada över att Michael Elkjær, Carsten Elkjær och Kenneth Pedersen Elkjær från grundarfamiljen, stannar kvar som ledningsgrupp”, säger Anders Jensen, VD för Cary Group.

Elkjærgruppen har 78 anställda, främst karosseritekniker och lackerare, och 6 verkstäder som täcker Köpenhamnsområdet.

Förutom Crashpoint verkar Cary Group i Danmark genom Dansk Bilglas, verksamt inom reparation och byte av fordonsglas, och Dansk Busglas, som erbjuder tjänster för reparation och byte av bussglas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Helene Gustafsson, Head of Corporate Communication, Cary Group
Tel: +46 70 868 40 50
Email: Helene.gustafsson@carygroup.com

Om Elkjærgruppen
Elkjærgruppen grundades 1955 av John och Peter Elkjær som Elkjærs Autolakering och är idag fortfarande familjeägt (tredje generationen). Under 2011 expanderade verksamheten från enbart färg till fullservicekarosseri och färgverkstad. Elkjærgruppen har ett starkt rykte bland försäkringsbolag och en hög kundnöjdhet. Elkjærgruppen har 6 verkstäder som täcker Köpenhamnsområdet.

Om Cary Group
Cary Group är specialister på hållbara lösningar för reparation och byte av fordonsglas med ett kompletterande erbjudande för reparation av bilskador. Genom god tillgänglighet, högkvalitativa produkter och smarta lösningar hjälper vi våra kunder att göra enkla och hållbara val. Vi kallar det Smarter solutions for sustainable car care. För mer information, besök www.carygroup.com.

Tillbaka till nyheter