Nyheter

Cary Group förvärvar Dansk Bilglas

november 2022

Cary Group har förvärvat Dansk Bilglas, en ledande aktör inom reparation och byte av fordonsglas i Danmark. Förvärvet innebär att Cary Group ytterligare stärker sin närvaro i sin hemmaregion Norden.

"Vi är glada över att kunna tillkännage vårt förvärv av Dansk Bilglas. Förvärvet innebär att vi stärker vår marknadsposition i Danmark men framför allt i hela vår nordiska hemmaregion. Cary Group är marknadsledande i Sverige och intar nu en position som en av de ledande aktörerna i Danmark. Dansk Bilglas, under ledning av VD Peter Stig Christensen, har under de senaste åren uppnått en stark marknadsposition med god lönsamhet och goda kundrelationer”,säger Anders Jensen, VD för Cary Group.

”Jag och mina kollegor är glada att fortsätta vår tillväxtresa tillsammans med teamet som Ryds Bilglas har i Danmark. Med en ambitiös ägare som Cary Group öppnas nya möjligheter som våra kunder kommer se genom bland annat ett förbättrat nätverk av verkstäder, ökad digitalisering och fokus på hållbarhet”,säger Peter Stig Christensen, VD för Dansk Bilglas.

Cary Group förvärvar 100% av Dansk Bilglas från de nuvarande ägarna, den franska verksamheten Saint Gobain och familjen Mølbjerg. Dansk Bilglas har 23 verkstäder och 25 mobila enheter. Cary Group äger sedan tidigare Ryds Bilglas i Danmark, verksamma inom reparation och byte av bilglas samt Crashpoint, verksamma inom plåt- och lackskador. Ryds Bilglas kommer att integreras i Dansk Bilglas och den gemensamma verksamheten kommer att vara verksamt under varumärket Dansk Bilglas.

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Jensen, VD, Cary Group
Tel:+46 10 121 96 12

Helene Gustafsson, Head of IR & Corporate Communication
Tel: +46 708 684 050
E-post: helene.gustafsson@carygroup.com

Om Cary Group
Cary Group är specialister på hållbara lösningar för reparation och byte av fordonsglas med ett kompletterande erbjudande för reparation av bilskador. Genom god tillgänglighet, högkvalitativa produkter och smarta lösningar hjälper vi våra kunder att göra enkla och hållbara val. Vi kallar det Smarter solutions for sustainable car care. För mer information, besök www.carygroup.com.

Cary Group förvärvar Dansk Bilglas

Tillbaka till nyheter