Nyheter

Cary Group förvärvar AB Vetlanda Glas

november 2021

Cary Group har tecknat avtal om att förvärva 80% av AB Vetlanda Glas, ett glasmästeri i Vetlanda, Sverige, som främst är verksamma inom bilglas. Bolaget bildades 1960 av Kenneth Gustavsson som med sin son fortfarande är verksamma i verksamheten. Glasmästeriet kommer att vara verksamt under varumärket Ryds Bilglas. Förvärvet förväntas slutföras den 1 januari 2022.

”Vi är glada att välkomna Vetlanda Glas till Cary Group-familjen. Förvärv av verkstäder är en del av Cary Groups tillväxtstrategi och bidrar till en tät verkstadsdensitet och därmed närhet till våra kunder. Detta blir den första verkstaden i Vetlanda-området, säger Fredrik Karlsson, chef för Ryds Bilglas i Sverige.
Vetlanda Glas har 2 anställda och bolagets försäljning för 2020 uppgick till cirka 4 miljoner kronor.

Cary Group genomför så kallade plattformsförvärv (expansion till nya geografiska marknader), tilläggsförvärv (förvärv av ytterligare verksamheter på en befintlig marknad) samt förvärv av enskilda verkstäder. Hittills i år har Cary Group förvärvat 15 bolag med en total årsomsättning om 500 MSEK.

För mer information, vänligen kontakta:

Helene Gustafsson, Head of IR & Corporate Communication
Tel: +46 708 684 050
E-post: helene.gustafsson@carygroup.com

Om Cary Group
Cary Group erbjuder hållbara skade-och bilvårdstjänster med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge, Storbritannien och Spanien, specialiserade inom reparation och byte av bilglas med ett kompletterande erbjudande inom reparation av plåt-och lackskador. Med bra tillgänglighet för kunden, högkvalitativa produkter och smarta lösningar hjälper vi våra kunder att göra förenklade och hållbara val. För mer information, besök www.carygroup.com.

Cary Group förvärvar AB Vetlanda Glas

Tillbaka till nyheter