Nyheter

Cary Group fortsätter breddningen av verksamheten i Norden

augusti 2023

Cary Group har tecknat avtal om att förvärva 100% av Hellestö Karosseri i Stavanger, Norge. Bolaget är specialiserade på plåtskador och lackering med de största försäkringsbolagen som kunder. Hellestö Karosseri är en auktoriserad service- och skadeverkstad för Tesla, Jaguar, Range Rover och andra större märken. Bolaget grundades 2003 och har varit en franchiseverkstad till MPS Bilskade, som redan ägs av Cary Group, sedan 2007.

”Vi är glada att välkomna Hellestö Karosseri till Cary Group och en del av vårt norska bolag MPS Bilskade. Detta blir det tredje förvärvet i Norge med fokus på plåt- och lackskador och därmed ett bra komplement till vår verksamhet för byte och lagning av fordonsglas. Breddningen av vårt serviceerbjudande är ett attraktivt erbjudande till försäkringsbolagen och Stavanger är en viktig ort som del i expanderingen av vårt verkstadsnätverk. Hellestö Karosseri är en mycket välskött verksamhet med en bra ledare i Karsten Hermansen och vi ser fram emot att jobba tillsammans med Karsten och hans anställda, säger Mats Green, Nordenchef för Cary Group.

Bolaget som bildades på 2003 drivs av Karsten Hermansen som stannar kvar i bolaget som platschef. Hellestö Karosseri har25 anställda, varav majoriteten är plåtskadetekniker och lackerare. Omsättningen för 2022 uppgick till 46 MNOK. Förvärvet slutförs första augusti.

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Green, Nordenchef Cary Group
Tel: +46 70 633 31 36

Helene Gustafsson, Kommunikationschef Cary Group
Tel: +46 70 868 40 50

Om Cary Group
Cary Group är specialister på hållbara lösningar för reparation och byte av fordonsglas med ett kompletterande erbjudande för reparation av bilskador. Genom god tillgänglighet, högkvalitativa produkter och smarta lösningar hjälper vi våra kunder att göra enkla och hållbara val. Vi kallar det Smarter solutions for sustainable car care. För mer information, besök www.carygroup.com.

Cary Group fortsätter breddningen av

bild1
Tillbaka till nyheter