Nyheter

Cary Group fortsätter bredda verksamheten i Norden

januari 2023

Cary Group har tecknat avtal om att förvärva 90 % av Gotlands Plåt & Billack AB i Visby, Gotland. Bolaget är specialiserade på plåtskador och lackering för flera bilmärken och är en godkänd leverantör till försäkringsbolag. Bolagets omsättning uppgick till 22 MSEK för 2022 och har 10 anställda.

”Vi är glada att välkomna Gotlands Plåt & Billack AB till Cary Group-familjen. Detta blir vår tredje verkstad i Sverige med fokus på plåt- och lackskador och därmed ett bra komplement till vår verksamhet för byte och lagning av fordonsglas. Breddningen av vårt serviceerbjudande är en del av vår nuvarande tillväxtagenda och ett attraktivt erbjudande till försäkringsbolagen”, säger Fredrik Karlsson, Sverigechef för Cary Group.

Bolaget som bildades på 2015 drivs av Lars-Åke Hägglund. De har10 anställda, varav majoriteten är plåtskadetekniker och lackerare. Bolagets nettoförsäljning för 2022 uppgick till 22 MSEK. Förvärvet slutförs 1 februari.

Under 2021 och 2022 annonserade Cary Group förvärv av danska Crashpoint A/S, norska Quick Car Fix och MPS Bilskade AS, svenska Autoklinik i Malmö AB samt svenska Sveaplans Bil, Plåt & Lack vilket innebär en förvärvad omsättning om cirka 330 MSEK i denna nordiska vertikal.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Karlsson, Sverigechef, Ryds Bilglas
Tel:+46 10 10299 36

Helene Gustafsson, Kommunikationschef Cary Group
Tel: +46 70 868 40 50

Om Cary Group
Cary Group är specialister på hållbara lösningar för reparation och byte av fordonsglas med ett kompletterande erbjudande för reparation av bilskador. Genom god tillgänglighet, högkvalitativa produkter och smarta lösningar hjälper vi våra kunder att göra enkla och hållbara val. Vi kallar det Smarter solutions for sustainable car care. För mer information, besök www.carygroup.com.

Om Ryds Bilglas
Ryds Bilglas är en ledande aktör inom reparation och byte av bilglas och finns nära kunden med över 150 verkstäder i Sverige. Företaget grundades 1947 och är idag en del av koncernen Cary Group. För mer information besök gärna www.rydsbilglas.se

Cary Group fortsätter bredda verksamheten i Norden

Tillbaka till nyheter