Nyheter

Cary Group förstärker styrelsen med tre nya styrelsemedlemmar för att accelerera paneuropeisk expansion

juni 2021

Cary Group, marknadsledande inom hållbara skade- och bilvårdstjänster, är stolta över att tillkännage utnämningen av Juan Vargues, Magdalena Persson och Ragnhild Wiborg som nya styrelseledamöter. De nya ledamöterna bidrar med expertis och kunnande för att accelerera Cary Group’s internationella expansion och att bli det hållbara valet för konsumenter och försäkringsleverantörer över hela Europa.

”Jag är mycket nöjd med rekryteringen av de tre nya styrelseledamöterna, alla med utmärkt bakgrund för att stödja Cary Groups strategi och tillväxtresa. Juan Vargues, Magdalena Persson och Ragnhild Wiborg bidrar med gedigen erfarenhet och kompetens inom området för hållbarhet, och att ha arbetat med starka varumärken, internationell expansion och bolag med en förvärvsfokuserad tillväxtagenda. Deras samlade erfarenheter kommer att vara viktiga för Cary Groups fortsatta tillväxt i Europa. Jag ser fram emot att arbeta med styrelsen och ledningsgruppen under den spännande tid vi har framför oss”, säger Magnus Lindquist, styrelseordförande.

”Jag vill också rikta ett stort tack till Annette Kumlien och Andreas Näsvik, som båda har avböjt omval som styrelseledamöter. Deras gemensamma insatser i styrelsearbetet i Cary Group har varit viktiga bidrag till företagets starka utveckling”, fortsätter Magnus Lindquist.

Juan Vargues nuvarande positioner inkluderar VD och koncernchef för Dometic och styrelseledamot i Munters. Tidigare uppdrag inkluderar Vice VD för ASSA ABLOY och VD för ASSA ABLOY Entrance Systems, VD och koncernchef för Besam Group och flera befattningar inom SKF.

Magdalena Persson har varit VD för Interflora, SamSari och VM-data Business Partner och har haft flera positioner inom Microsoft. Hon är för närvarande styrelseordförande i Iver Management AB, styrelseledamot i NCAB Group, Intrum AB, Recover Nordic och investeringsrådgivare åt EQT Partners.

Ragnhild Wiborg är styrelseordförande i EAM Solar AS och styrelseledamot i Intrum AB, Rana Gruber ASA och Kistefos ASA. Hon var tidigare verksam inom kapitalförvaltning som investeringschef och portföljförvaltare på Odin Fonder och Wiborg Kapitalförvaltning.

Efter utnämningarna består styrelsen i Cary Group av Magnus Lindquist (styrelseordförande), Joakim Andreasson, Juan Vargues, Leif Ryd, Magdalena Persson och Ragnhild Wiborg.

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Lindquist, Styrelseordförande
magnus.lindquist@cordet.comeller +46 73 316 09 63
 
Helene Gustafsson, Head of IR & Corporate Communication
helene.gustafsson@carygroup.comeller +46 70 868 40 50

Om Cary Group

Cary Group erbjuder hållbara skade- och bilvårdstjänster med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Storbritannien, specialiserat på reparation och byte av bilglas och lackskador. Ryds bilglas, Svenska Bussglas, Mobile Windscreens, Crashpoint, Cary och Quick Car Fix är våra välkända och framgångsrika varumärken med totalt 289 verkstäder, 314 mobila enheter, 1 000 anställda och 1 650 MSEK i omsättning. Vi tillhandahåller bilvårdstjänster som förlänger livslängd, värde och säkerhet på motorfordon genom att sträva efter att alltid reparera istället för att tillsätta nya material. Med bra tillgänglighet för kunden, högkvalitativa produkter och smarta lösningar hjälper vi våra kunder att göra förenklade och hållbara val. För mer information, besökwww.carygroup.com.

pressmeddelande-11-juni-2021

magdalena-persson
ragnhild-wiborg
juan-vargues
Tillbaka till nyheter